Министър Лиляна Павлова: Ще работим в дух на прозрачност, както преди

Ще работим в дух на прозрачност, както преди и се надявам да продължим всичко, което започнахме заедно. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при приемането на поста от досегашния служебен министър на регионалното развитие Екатерина Захариева. 
„Няколко са най-спешните и приоритетни задачи, с които трябва да се заемем от първия ден", обясни министър Павлова и очерта най-важните: отблокирането на европейското финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие" и предприемането на всички необходими действия , за да бъде одобрена, възможно най-скоро, новата програма „Региони в растеж". 
„Вторият приоритет, с който трябва да се заеме новият екип са всички инфраструктурни и пътни проекти, които се изпълняват със закъснение и които са блокирани", допълни регионалният министър. По думите й трябва да бъдат положени максимални усилия те да се завършат в срок и страната ни да не загуби европейското финансиране. 
Другите важни задачи пред Лиляна Павлова са предприемането на спешни действия за подготовка за зимата и зимното поддържане на пътищата, както и завършването на програмата за енергийна ефективност.  
„При тази програма  виждаме, че година и половина има пълен блокаж, но е много важно да я завършим, за да подкрепим всички български граждани, които живеят в многофамилни сгради", беше категорична Павлова. „Приоритетите са много.Надявам се, че със съвместни усилия ще се справим", заключи министърът.
Предшественикът й Екатерина Захариева подчерта, че повече от година по програмата за енергийна ефективност не е работено, а гражданите не са имали никаква комуникация с министерството. Захариева увери новият регионален министър, че има още много несвършена работа и даде като пример изграждането на Северна скоростна тангента и завършването на ЛОТ 4 на автомагистрала „Струма".